Lasdamp afzuiging reinigen

Wat zijn de voordelen van het laten reinigen van uw lasdamp kanalen?

  • Minder risico op brandgevaar
  • Betere luchtkwaliteit
  • U voldoet aan de eisen die veel verzekeraars stellen
  • Langere levensduur van uw afzuigsysteem
  • Lager energieverbruik van uw systeem 

 

Wanneer moeten mijn lasdamp afzuiging gereinigd worden?

 

Ventilatieroosters moeten regelmatig worden schoongemaakt. De afzuigventilator en de kanalen dienen minimaal eens per jaar gereinigd of geïnspecteerd te worden. Alleen op deze manier kan het lasdamp afzuigsysteem goed functioneren en bent u gegarandeerd van een gezond werkklimaat!

 

In afzuigkanalen kan vet en stof zich makkelijk afzetten tegen de wanden. U moet dan denken aan gutsen, slijpen, schuren en thermisch snijden. In combinatie met stof dat zich aan het vuil hecht, ontstaat een risico op brandgevaar. 

 

Het probleem van aangekoekte vervuiling is dat er een vernauwing optreedt in de afzuigmotor, afzuigkanalen, bochten, dampkap en filters waardoor er minder lucht kan worden verplaatst. Lasdamp vervuiling is een zware stof en verkleeft aan de buiswanden.

 

De afzuigmotor moet harder werken wat dan ook weer een hoger stroomverbruik oplevert.

Wanneer er brand ontstaat, kan dit heel snel via het afzuigkanaal door het hele gebouw verspreid worden, wat ernstige gevolgen zal hebben.

 

Het regelmatig laten reinigen van uw afzuigsysteem en kanalen is dus geen overbodige luxe, maar een essentieel onderdeel voor de veiligheid van uw bedrijf en uw medewerkers.

 

Waarom brengen we inspectieluiken aan in een kanaal?

Om eenvoudig periodiek inspectie uit te voeren is het verstandig om op diverse plaatsen in het ventilatiesysteem een aantal inspectieluiken aan te brengen. Zo kan er makkelijk door de tijd heen geïnspecteerd en gereinigd worden.  

 

Wilt u een eenmalige reiniging laten uitvoeren of periodiek, dan kunt u gebruik maken van Zuyderduin Ventilatie voor een professionele reiniging.

 

 

 

Meer informatie of een offerte laten maken? Vul onderstaand formulier in of bel 0318-300066.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.