Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van luchtkanalen:

 

Hoe komt het dat de ventilatie minder wordt:

Een ventilatiesysteem werkt dag en nacht. Vervuiling van een ventilatiesysteem is onvermijdelijk. Zo moet direct na oplevering van een nieuwbouwpand bouwstof uit de luchtkanalen worden verwijderd. Afhankelijk van de inrichting, het leefpatroon van de gebruikers en de fijnstofbelasting uit de omgeving zal vuil en stof de luchtkanalen vernauwen. Regelmatig de filters vervangen en het periodiek reinigen van het gehele ventilatiesysteem is noodzakelijk voor een goede werking en voor de gezondheid van de gebruikers. Reinigen van de luchtkanalen is tegenwoordig eenvoudig. Met behulp van verschillende technieken, waaronder de flexibele buigas, kunnen vuil en stof in de luchtkanalen worden losgemaakt en verantwoord worden afgevoerd.

 

Wanneer moet er gereinigd worden?

Ventilatieroosters en afzuigventielen moeten regelmatig worden schoongemaakt. De ventilator en de luchtkanalen dienen minimaal eens in de 8 jaar gereinigd te worden. Alleen op deze manier kan het ventilatiesysteem goed functioneren en bent u gegarandeerd van een gezond leef- en werkklimaat!

 

Extra aandacht voor filters WTW systemen

In veel gevallen worden de problemen veroorzaakt door vervuilde filters die vervangen moeten worden. Het probleem is dat bijna niemand weet wanneer en hoe dit moet gebeuren. De oplossing is eenvoudig: plaats een CO2 indicator in de woon- of slaapkamer die u waarschuwt wanneer de ventilatie onvoldoende is. Het probleem van slechte ventilatie is hiermee niet opgelost, maar wel zichtbaar gemaakt en zal leiden tot actie.

 

Heeft u even tijd voor foto's, dan krijgt u een beeld van onze werkzaamheden?

Hieronder volgt een serie foto's van wat we tegenkomen tijdens onze werkzaamheden.

Het kan gaan over het reinigen van luchtkanalen, reinigen met een robot,  inspecteren van luchtkanalen, blokkades opsporen in kanalen, foute aansluitingen en andere bijkomende werkzaamheden. 

 

Luchtkanalen reinigen in beeld gebracht

Luchtkanalen met een diameter t/m 1500 mm kunnen met de nieuwste reinigingsapparatuur gereinigd worden door Zuyderduin Ventilatie. Dit in combinatie met zware stofafzuiging met de hoogste stoffiltering (Hepa Filter 99,97%). De apparatuur is internationaal gecertificeerd met ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004.

Vragen? Neem contact op!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.